En magisk natt i Redondo

| förbi Christine moghadam

En magisk natt i Redondo

När jag sitter här och blickar upp mot stjärnorna kan jag inte tro att jag faktiskt baskar i skönheten i över 500 tunnland mark fylld med korkträd, olivlundar och vingårdar.

Det är otroligt. Surrealistiskt faktiskt.

Medan min man körde vår SUV genom den natursköna vägen från Spanien till Portugal, började mitt hjärta dunka av spänning så snart vi passerade gränsen till Portugal. Min 9-åriga son säger att resa känns som jul eftersom du aldrig vet vad du ska uppleva eller hur hotellet kommer att se ut, det är allt en speciell överraskning!

Jag håller med. Så sant.

Jag kunde inte vänta med att se denna vackra plats. Jag älskade Spanien, men Portugal har charmat mig mer än någonting och jag kunde inte vänta med att uppleva en natt på landsbygden omgiven av vingårdar, korkträd och oändliga tunnland mark i en stad som heter Redondo med en befolkning på drygt 7000 människor . Med lite avkörning och vilseledande av vår iPhone GPS kom vi äntligen till Herdade da Maroteria.


Vår värd ledde oss till vår söta lilla stuga omgiven av korkträd. Mina pojkar var fyllda av spänning när de såg ägarens hund komma ut och hälsade oss. De hoppade nästan ut ur bilen innan min man stängde av motorn.


En gård, hundar, pinnar och mycket mark att springa runt ... - det är himlen för dem.

Vi packade upp våra ägodelar och eskorterades sedan till en Land Rover för en rolig resa genom skogen. Vår värd, David ledde oss genom hela skogen av korkträd som gav oss historien om den femte generationens familjeägda egendom. Han förklarade allt från korkskörd till extraktion. Vilket intensivt jobbigt jobb! Ändå har arbetarna den högsta betalande lönen i Portugal. Om extraktionen inte görs ordentligt kanske hela korkträdet inte kan skörda kork igen.

 

David stannade vid en 100 år gammal vattenbrunn för att ge oss lite vatten. Det renaste vattnet vi kunde dricka. Våra pojkar ÄLSKADE det!


De fortsatte att be om mer och föreslog senare att vi bara skulle flytta hit.

Vi körde till den högsta utsiktspunkten med utsikt över fastighetens oändliga land med korkträd och till och med fick en glimt av den spanska gränsen på långt avstånd.


Nedför kullen spridde tunnland vinodlingar. Senare fick vi veta att ägarna har producerat prisbelönt vin som de bara säljer till sina gäster och lokala restauranger. Innan jag kom hade jag ingen aning om all historia som fyllde denna plats. När David fortsatte att berätta historier kändes det som om vi körde tillbaka i tiden.


Innan han bosatte sig i vår lodge tog David oss ​​till en lokal familjeägd restaurang för en traditionell portugisisk middag som bestod av färsk tomatsoppa med bröd, grillad svart gris, tomatsallad och läckra traditionella desserter. Det var för att dö för helt enkelt för att varje bit smakade som om vi delade en hemlagad måltid vid ägarens matbord.

När jag vände mig om för att titta på dekoren bakom min stol såg jag detta ...

Jag är glad. Väldigt glad!!

Post Comments

  • Postad På March 14, 2021 förbi pptmnnjlrf

    Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras