Corc Yoga Ambassador Spotlight: Kaela Saez

| förbi Christine moghadam

Corc Yoga Ambassador Spotlight: Kaela Saez

Våra ambassadörer spelar en viktig roll för att kommunicera filosofin om Corc Yoga. Den här månaden satte vi oss ned med en av våra ambassadörer, Kaela Saez, för att ta reda på vad som ledde henne till yoga och vad som fortsätter att inspirera hennes övning.

Ta några ögonblick för att läsa hennes historia. Det är vår önskan att det kommer att inspirera dig att gå djupare in i din yogapraxis.

Cork Yoga Matträning på stranden med Kaela Saez

Vad ledde dig till yoga?

När jag först började göra yoga var jag nykter och sorgade över förlusten av en vän. En kär mentor för mig, som också är en yogalärare, Lesley Fightmaster, ledde en lärarutbildning på Yoga Works och sa till mig att det kan vara till hjälp att gå med i utbildningen. Så det gjorde jag.

Jag gjorde inte ens det för att bli lärare, jag var bara desperat efter att göra något annat än att vara eländig. Min resa med yoga började verkligen där. Jag tillbringade tre månader på en 200 timmar utbildning utan avsikt att undervisa.

Inom tio månader började jag läka både fysiskt och mentalt. Det var som att komma hem efter en lång resa, men den här gången var hem min kropp. Jag blev kär i övningen.

Under de åren har jag leds till många olika utbildningar under många olika mentorer baserat på flödet i mitt liv. För mig låser yoga upp en historia inom oss själva som vi har väntat på att höra hela tiden. Det är som en bokserie som jag inte kan sluta läsa, som väver sig själv i varje del av min resa. Det finns alltid en ny riktning att gå. Ibland gråter jag bara efter en övning helt enkelt för att jag är så ödmjuk av processen att kunna bevittna yogas djupa läror.

Corc Yoga ambassadör Kaela Saez

Vad eller vem är din inspiration?

Jag har så många kvinnor i yogavärlden som inspirerar mig.

Hala Khouri, en pionjär för yoga för social rättvisa och traumainformerad undervisning. Ashley Turner som har ägnat sitt liv åt att lära människor att läka sina egna trauma och också (i mina ögon) spetsen för rörelsen på yoga för mental hälsa. Min mentor Lesley Fightmaster som introducerade mig för yoga och har skapat min självkänsla och alltid drivit mig att lära och följa min sanning.

Specifikt är dessa tre kvinnor anledningen till att jag undervisar yoga i den mentala hälso- och beroendeindustrin idag. Deras läror har inspirerat mig och format mitt livs arbete.

Jag är också inspirerad av mina elever. Jag arbetar endast med patienter / studenter under psykiatrisk vård eller i återhämtning av missbruk. Jag inspireras av idén att lära människor att stärka sin egen känsla av säkerhet och säkerhet genom deras individuella förmåga att självreglera.

Att se män och kvinnor komma till liv över tiden i klassrummet och lyssna på deras personliga berättelser om hur mycket yoga har hjälpt dem och i vissa fall är "räddat livet" en av de vackraste saker jag någonsin har haft förmånen att bevittna . Kort sagt, att hjälpa människor att hjälpa sig själva med de verktyg som yoga ger är det som driver mig mest.

Öva yoga utomhus på Corc Yoga Mat

Vad är en offert som har påverkat ditt liv?

"Jag är mitt innan jag någonsin är någon annans." -Nayyirah Waheed

Vad är din favoritplats att utöva yoga?

Jag älskar att träna i lugna och vidöppna utrymmen. När jag bodde i Frankrike satt min studio på en flod och om jag kunde öva där varje dag nu skulle jag göra det. Men nu bor jag i San Clemente, så det är svårare att hitta super tyst utrymmen.

För närvarande är jag verkligen kär i att ta klasser under Laura Love på hennes studio i Dana Point, Dharma Yoga House. Det är så vackert och speciellt där. Som en liten reträtt från världens kaos.

Hur länge har du tränat yoga?

Jag har tränat yoga i 11 år och undervisat yoga de senaste 10 åren.
 

Yogaposition på Cork Yoga Mat

Vad har varit den största personliga nyttan yoga har gett?

Yoga är som en kompass. När jag känner mig förlorad i livet kan jag bara gå tillbaka till min övning och ta reda på vart jag ska gå eller vart jag är.

När jag gör det rutinmässigt riktar yoga mig alltid mot en okänd men vacker bekant destination. Yoga har gett en produktiv guide till min resa, och ändå har det också varit själva resan. Det har lärt mig vem jag är som det samtidigt har format och omformat hela mitt varelse och livssyn.

Var är din favoritplats att resa i världen?

Baskien i sydvästra Frankrike / nordvästra Spanien. Jag sprang och ägde faktiskt yogastudio där under en tid. Jag saknar det och kan inte vänta med att gå igen.

När brukar du yoga?

Jag älskar att utöva yoga på eftermiddagen. Jag undervisar hela dagen och det gör en enorm skillnad att få gjort med att serva andra och ta tid att återställa och återvända till mig själv.

Vilken bok har du oftast rekommenderat andra?

Kroppen håller poängen av Bessel Van Der Kolk. Det är en bok om hur trauma påverkar vår hjärna och terapeutiska metoder för att hjälpa dig att läka från giftig stress.

Vad gör du efter att du har gjort din yoga för dagen?

Jag har kul. Vanligtvis betyder det att jag äter! Jag är vanligtvis hungrig, så jag närar min kropp. Jag är en Oxe - jag älskar mat!

Är du intresserad av att bli ambassadör?

Är du intresserad av att gå med oss ​​på denna resa mot hållbart liv för sinnet, kroppen och själen? Klicka här att lära sig om Corc Yoga Ambassador-programmet. Och om du vill läsa om resten av våra ambassadörer, Klicka här.

Post Comments

 • Postad På November 29, 2020 förbi ipanuceivubu

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Online Without Prescription Amoxicillin 500 Mg tyr.evyt.corcyoga.com.mpe.lr http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • Postad På November 29, 2020 förbi iwmaxinr

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin No Prescription Amoxicillin No Prescription mvs.ugla.corcyoga.com.yja.ob http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • Postad På November 29, 2020 förbi ulixoxmemimi

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin 500mg Capsules gcc.kfav.corcyoga.com.bwh.va http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • Postad På November 29, 2020 förbi itijuwikoxkaj

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxil Amoxicillin zct.rtws.corcyoga.com.ugw.gs http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • Postad På November 29, 2020 förbi ojuhahumuvu

  http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Amoxicillin 500mg opl.zfdu.corcyoga.com.mcg.id http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • 1
 • 2

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras