Corc Yoga Ambassador Spotlight: Marisa Naughton

| förbi Christine moghadam

Corc Yoga Ambassador Spotlight: Marisa Naughton

På Corc Yoga uppskattar vi det vackra samhället som skapas genom yoga. Det är en gemenskap som främjar tillväxt och ger möjlighet att ständigt lära av varandra.

Vi satte oss ner med norra Kalifornien Ambassadör, Marisa Naughton, för att lära sig om hennes personliga yogapraxis. Vi ville att du skulle lära känna henne som en kollegyogi och kunna lära av henne.

Idag bor Marisa i den livliga staden San Francisco. Oavsett om det är på morgonen eller kvällen, hennes yogaövning hjälper henne att engagera sig och förbli inriktad. Ta en stund för att se vad som inspirerar henne och upptäck hur det kan stärka din praxis.

 

Marisa Naughton Corc Yoga ambassadör

Vad ledde dig till yoga?

Jag känner ärligt att yoga leddes till mig. Kära vänner hade lett flöden eller tagit mig till klasser, men den västerländska kommersialiseringen av spiritualitet fick mig att ifrågasätta dess giltighet.

När jag deltog i den första Elysianska yogakonferensen i Amorgos med min mamma var jag nedsänkt i ett helt annat uttryck för yoga. Jag fick visa den fullständiga, helhjärtade och helhjärtade grunden till varför yogapraxis är så kraftfullt befriande för sinnet, kroppen och själen. Denna omfattande och aktiverande upplevelse inbäddade i mig en ny lins, som utmanar mig att integrera lite yoga i allt jag gör.

 

Vad har varit den största personliga nyttan yoga har gett?

Yoga sätter mig in i min kropp. Yoga påminner mig att engagera och uppmuntra varje fiber i min varelse genom avsiktligt och dotande andetag.

Denna nivå av närvaro tillåter mig att utföra de fysiska, mentala, emotionella och spirituella kontrollerna som krävs för att undersöka eventuella blockeringar som finns eller som jag skapar. Jag kan släppa taget. Jag kan ge efter för flödet.

 

Yoga utomhus med Corc Yoga ambassadör Marisa Naughton

Vad är din favoritpose?

Pincha Mayurasana eller Peacock Pose.

Detta har inte ändrats än! Det finns bara något med att stirra ansikte mot ansikte med jorden under dig och säkert säga "nej" till allvar.

Jag älskar bara konceptet att trossa tyngdkraften och den här posen gör att du kan göra just det genom att vända dig inåt och ansluta till varje tum av din kropp. Det är en härlig blandning av att trycka gränser i kropp och själ, samtidigt som den är otroligt mångsidig med de former och övergångar som finns tillgängliga när de är upphängda.

 

När brukar du yoga?

Min favorit tid att öva sammanfaller med varje tid som min närmaste omgivning är i fred. Varje gång världen är stilla och daggögd. Detta är oftast på morgonen, men jag är ofta också en nattugla.


Marisa Naughton Yoga ambassadör

Vad är din favoritplats att utöva yoga?

Det spelar ingen tvekan om min övning sker inomhus eller utomhus, i en definierad shala eller inte.

Överallt med gott naturligt ljus och tillräckligt nära naturen för att jag kunde höra fåglarna kvitra, vågor kraschar, solljus som dansar genom bladen och eller någon indikator på att livet flyter fritt är mer än tillräckligt för att röra mig.

 

Vad tycker du om att lyssna på när du utför yoga?

Allt det bokstavliga ängeln som är James Blake rör kommer att röra mig, även om jag är helt i en funk.

 

Vad gör du efter att du har gjort din yoga för dagen?

Efter stunder av att vara så närvarande med min kropp är min favorit handlingssats antingen att:

Konsumera något som är närande och stimulerande, bär den förkroppsligade energin in i cellerna i min varelse [eller] flyga på min lyra (antennring), eftersom jag utnyttjar flöde, lek och glädje.

Jag är vanligtvis extra inspirerad av möjligheten att utnyttja hur smidig och aktiverad min kropp är från min yogapraxis.

 

Vad eller vem är din inspiration?

Min mest kraftfulla inspirationskälla kommer från något vi samverkar med dagligen: växter.

Jag blåses alltid bort av deras motståndskraft och engagemang i livet, mot alla odds eller brist på resurser. Det faktum att de alltid tittar mot solen och nådigt förser oss med ren luft, mat och blommor är naturligtvis också en del av min beundran.


Corc Yoga ambassadör Marisa Naughton UCD Arboretum

Vad är en offert som har påverkat ditt liv?

"Det handlar om hur du använder ditt kaos som betyder något."

Detta sammanfattar så perfekt den aldrig-back-down, möjlighet sleuthing tankesätt som behövs som designer idag. Ur ett spirituellt perspektiv erkänner det vikten av att använda spektrumet av erfarenheter som ett starkt bränsle för tillväxt.


Marisa Naughton Corc Yoga ambassadör som utövar yoga utomhus på Corc Yoga Mat

Var är din favoritplats att resa i världen?

Japan. Det har varit år, men det landet och dess folk lämnade ett så bestående intryck av min uppmärksamhet på kvalitet, detaljer och integritet att jag måste gå tillbaka för att se det med nya ögon.

 

Vilka bok (er) har du oftast rekommenderat andra?

Way of the Peaceful Warrior.

Våga mycket.

 

Vad är det mest meningsfulla objektet i ditt hem?

För att vara helt ärlig, min iPod nano. Dumt jag vet, men jag har aldrig haft en (eller något Apple)!

Detta lilla underverk begåvades till mig av min älskade och innehåller en nästan obegränsad mängd ren ljudmagi. Jag får ständigt leenden och rörelse. Det ger mig också frihet - det finns inget som att hoppa på cykeln, beväpnad med bara iPod i fickan och trådlösa hörlurar för att ta mig in i solnedgången.

 

Är du intresserad av att bli ambassadör?

Är du intresserad av att gå med oss ​​på denna resa mot hållbart liv för sinnet, kroppen och själen? Klicka här att lära sig om Corc Yoga Ambassador-programmet. Och om du vill läsa om resten av våra ambassadörer, Klicka här.

Post Comments

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras