Retreat höjdpunkter från Spanien

| förbi Christine moghadam

Retreat höjdpunkter från Spanien

Tidigare denna månad hade jag turen att bli inbjuden till EVOLUTION Yoga Summit som grundades av en av våra ambassadörer, Mat Turner. Det hölls på landsbygden Spanien i staden Orpi på en 300-årig renoverad Katalonisk bondgård som heter Can Morei, som vetter mot Monserrat bergen. Kan du tänka dig en mer perfekt plats?


Detta var deras första reträtt, och ändå kan Morei behandlade oss som kungligheter. Rummen var mysiga och varma. Varje måltid kokades av en lokal vegansk kock, som lagade de mest utsökta måltiderna. Det var precis som hemlagning – du kunde smaka kärleken i varje maträtt. Pau, son till Can Moreis ägare, var den mest gästvänliga värden. Han gick utöver att se till att allt gick smidigt och att vi var bekväma varje minut av vår vistelse.

 


Vid ankomsten, min kollega och jag klev ut ur bilen och hälsades med en massiv kram från Matta. Vi två hade aldrig träffats, men det fanns en omedelbar anslutning. När han letade efter en hållbar, biologiskt nedbrytbar yogamatta snubblade han på Corc Yoga, och resten, som de säger, är historia. När vi äntligen träffades var han fylld av glädje och spänning. Hans värme och kärlek till människor utstrålade av honom.

 

Detta möte med Mat sammanfattar verkligen mina känslor mot denna reträtt som helhet. Så drömmande som Can Morei var, lika fantastisk som vår omgivning var, det jag tog bort mest från denna reträtt var folket, de vackra själarna jag träffade och lärde mig av.


Klasser började klockan 7: 30 varje morgon. Vi rullade alla ur sängen och började vår morgonrutin. Att kalla det himmelskt skulle vara en underdrift. Tracy Jane Sullivan-Harp, en harpist och yogi ursprungligen från Skottland, delade sin otroliga talang medan instruktörer lärde klassen. Det var en upplevelse som jag inte hade haft förut. Kombinationen av live harpa spelar och yoga var den perfekta duon. Efter första klass, Tracy och jag slog upp samtal, och som reträtt fortsatte, fann vi vi pratar om allt. Tracys värme och vänlighet leder mig att tro att vår vänskap kommer att fortsätta långt bortom reträtten.


Jag var också djupt rörd av Lorna Garcia, en yogainstruktör från Frankrike. Hon delade sin enorma kunskap genom att coacha oss genom utökade fem sekunder räknas mellan poser. Jag trodde att den långsammaste tiden kunde röra sig var när du var på löpbandet, men jag hade fel. På något sätt verkade de fem sekunderna vara för evigt. Men Lorna energi och humor gav oss nybörjare förtroende för att vi kunde göra det. Hon hjälpte mig verkligen att känna mig bekväm under min första klass. Jag har aldrig känt självmedveten, inte heller försökte jag ens jämföra mig med andra. Vi skrattade tillsammans, och hon försäkrade mig om att min praktik var min egen och inte någon annans.

Det är trots allt vad yoga är-inte en tävling om vem som kan göra de bästa headstandarna och splittringarna, men odlingen av en egen övning, så att vår tid på mattan blir vad vi vill att den ska vara. Om jag kunde destillera hela denna reträtt i en lektion, skulle det vara det här.


Utanför klasserna gjorde vi massor av andra roliga saker också, inklusive flera fotograferingar! En professionell drone fotograf filmade även en av våra utomhus klass, och vi kan inte vänta med att dela den med er alla.

Klockan 21.00 varje kväll hade vi en timmes meditation där vi tillbringade större delen av vår tid i min favoritposition, savasanna.


Denna erfarenhet var magisk av så många skäl. Det var också en ny upplevelse för de flesta av oss där. Var och en av oss bidrog till reträttens framgång, och jag är så tacksam för de nya vänskap som bildades genom denna intima miljö.

Jag var särskilt glad att äntligen träffa Matta personligen, höra om sin resa igen, och se hans inverkan på yoga samhället första hand. En corc Yogambassadör, han förkroppsligar mycket av vad vi tror på. Mat är en psykisk sjukdom överlevande, och yoga hade en kraftfull inverkan på hans liv – han slutligen tillskriver det att rädda honom från depression. På grund av detta arbetar Mat med lärare som fokuserar på yoga som ett helande verktyg för att hjälpa andra genom yoga retreater och olika andra händelser. Hans mål är att uppmuntra andra att titta på yoga som ett alternativ till mediciner och andra metoder som ofta kan vara kontraproduktiva. Liksom vi tror han att yoga främjar en livsstil som gynnar inte bara kroppen utan också sinnet.

Under reträtten hade vi en chans att sitta ner med Mat för att filma en videointervju med mer information om sig själv och vad han gör. Vi ser fram emot att dela det med dig under de kommande månaderna.

Post Comments

Lämna en kommentar

Alla bloggkommentarer kontrolleras innan de publiceras